Ølmarineret torsk med sennepssauce
(4 pers.)
600-700 g torskefilet, sej el. lange
Marinade
2 spsk. sukker
1 spsk. salt
Groftkværnet peber
1 dl klippet dild
2 dl pilsner
Til stegning
Groft majsmel el. rugmel
Olie/smør
Sauce
1 spsk. sennepskorn
½ dl pilsner
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
4 spsk. middelstærk sennep
4 spsk. neutral olie
1-1½ spsk. æbleeddike
Gå fisken efter for småben i den øverste del af fileterne og skær dem i 8 stykker. Bland sukker, salt, peber, dild og øl. Lad fisken trække køligt mindst 5 timer i ølmarinaden.
Sauce: Knus sennepsfrøene groft i en morter og udblød dem i øllet. Rør sukker, salt og sennep, til sukkeret er opløst. Pisk olien i, først dråbevis, siden lidt hurtigere. Tilsæt de udblødte sennepsfrø og øllet og smag til med æbleeddike og salt. Rør evt. lidt vand i, hvis saucen virker for tyk.
Dup fisken tør med køkkenrulle, vend den i lidt majsmel og steg den hurtigt på panden i smør.
Server med kartofler og årstidens grønsager.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find masser af mad med promiller i her...
Find flere opskrifter her...
Loegsuppe med muslinger og ostebrød
Nakkefilet i øl
Bankekød i øl med kartoffelmos
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)