Nakkefilet i øl
(6 pers.)
1 kg nakkefilet
15 g smør
Salt, peber
4 store løg
1 dl rasp
2 tsk. kinesisk soja
1 strimmel usprøjtet appelsinskal
2 kviste timian
4 stilke persille
1 flaske Classic
1 dl vand
Kom smørret i en stegegryde, brun kødet og krydr med salt og peber. Tag kødet op. Skær løgene i små tern og brun dem ved svag til jævn varme i gryden. Rør rasp og soja i løgene og smag dem til med salt og peber. Smør løgblandingen på kødet og klap den til, så løgene ikke falder af. Læg kødet tilbage i gryden og tilsæt appelsinskal, timian og persille samt øl og vand. Bring det i kog, læg låg på og sæt gryden i ovnen ca. 1½ time ved 200° til kødet er gennemstegt, den sidste halve time uden låg. Skær kødet i lidt tykke skiver, så løgene ikke falder af, og server med den kraftige løgsky, ristede svampe, kartofler og grønsager.
Tip: Fileten kan også lægges i et ovnfast fad og steges i ovnen under alufolie.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find masser af mad med promiller i her...
Find flere opskrifter her...
Ølmarineret torsk med sennepssauce
Løgsuppe med muslinger
Braiseret kalveskank i øl med urter
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)