Opskrifter

Ørred med grønne asparges og cremet agurkesalat

Lørdag, 22. juni 2019Opdateret 14. aprilaf Christine Bille Nielsen Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Fisk og asparges går perfekt sammen, og så er det en dejlig spise i sommervarmen. Til fisken serveres en skøn cremet agurkesalat.
10 min
4 personer
Ørred med asparges og agurkesalat
1 agurk
1 håndfuld løvstikke el. persille
2 dl yoghurt naturel 3,5 %
Salt og peber
500 g grønne asparges
3 spsk. olivenolie
500 g ørredfilet
½ citron
Tilbehør
1 kg små kartofler
½ citron

Fremgangsmåde

  1. Flæk agurken og skrab kernerne ud.
  2. Skær den i ½ cm tykke skiver. Hak løvstikken groft, rør den i yoghurten sammen med agurken og smag til med salt og peber.
  3. Tænd ovnen til 200°.
  4. Skær eller knæk de tørre ender af aspargesene og kassér dem.
  5. Læg aspargesene tæt ved siden af hinanden på en plade med bagepapir.
  6. Dryp med 2 spsk. olie, rul aspargesene rundt i olien og krydr med salt og peber.
  7. Skær ørreden i 4 ensartede stykker, pensl med olie, dryp med citronsaft og krydr med salt og peber.
  8. Læg fisken oven på aspargesene og bag dem i 10 min.
  9. Servér fisken med asparges, agurkesalat, kogte kartofler og citronbåde.