Opskrifter
Ørred med grønne asparges og cremet agurkesalat
Lørdag, 22. juni 2019Opdateret 14. aprilaf Christine Bille Nielsen Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Fisk og asparges går perfekt sammen, og så er det en dejlig spise i sommervarmen. Til fisken serveres en skøn cremet agurkesalat.

10 min
4 personer
Ørred med asparges og agurkesalat
1 agurk
1 håndfuld løvstikke el. persille
2 dl yoghurt naturel 3,5 %
Salt og peber
500 g grønne asparges
3 spsk. olivenolie
500 g ørredfilet
½ citron
Tilbehør
1 kg små kartofler
½ citron
Fremgangsmåde
- Flæk agurken og skrab kernerne ud.
- Skær den i ½ cm tykke skiver. Hak løvstikken groft, rør den i yoghurten sammen med agurken og smag til med salt og peber.
- Tænd ovnen til 200°.
- Skær eller knæk de tørre ender af aspargesene og kassér dem.
- Læg aspargesene tæt ved siden af hinanden på en plade med bagepapir.
- Dryp med 2 spsk. olie, rul aspargesene rundt i olien og krydr med salt og peber.
- Skær ørreden i 4 ensartede stykker, pensl med olie, dryp med citronsaft og krydr med salt og peber.
- Læg fisken oven på aspargesene og bag dem i 10 min.
- Servér fisken med asparges, agurkesalat, kogte kartofler og citronbåde.

Forretter & Tilbehør
Hellefiskmousse med rejer

Hovedretter
Fiske- og skaldyrsspyd med grøn kartoffelsalat