Ovnbagt laksefilet med rygeostcreme
Madskibenten Mira Arkin har kreeret en lakseret, der passer perfekt til en crisp Chardonnay fra det australske vinhus Lindemans.
(4 pers.)
600 g laksefilet i ét stykke
1 spsk. rapsolie eller anden neutral olie
2 håndfulde blandede friske krydderurter, f.eks. dild, persille og kørvel
2 forårsløg
1 spsk. hvidvinseddike
4 spsk. olivenolie
Revet skal af ½ citron, ikke-overfladebehandlet
Salt og sort peber
Tænd ovnen på 200º. Gnid laksen i olie og drys med salt. Læg laksen med skindsiden nedad på bagepapir i en bradepande. Bag laksen i ovnen i 20 minutter, til laksen netop er blevet fast i kødet, når du trykker på den.
Snit forårsløg fint og hak krydderurterne. Vend dem med fintrevet citronskal, eddike, olivenolie og smag til med salt og sort peber.
Når fisken er færdig, tages den ud af ovnen og lægges forsigtigt over i et serveringsfad. Læg krydderurte-toppingen over og server med nye kartofler med rygeostcreme.
Nye kartofler med rygeostcreme
Nye kartofler med rygeostcreme
1 kg små nye kartofler
1 bundt radiser
¼ agurk
170 g. rygeost
4 spsk. creme fraiche
1 bundt purløg
¼ tsk. fint salt
Sort peber
Vask kartoflerne og kog dem i godt saltet vand. Lad dem køle lidt af. Du kan også bruge kartofler, du har tilovers fra dagen før.
Bland rygeost med creme fraiche til en ensartet creme. Smag til med salt og peber. Del kartoflerne i halve og vend dem i cremen.
Rens radiserne og skær dem i både. Skær agurken i små tern eller lav kugler med et parisienne jern.
Drys radiser, agurk og fintsnittet purløg over kartoflerne inden servering.
Opskrift: Mira Arkin
Flere lækre fiskeopskrifter her...
Skaldyrslasagne
Ørred i kartoffelfad