Pasta med ost, persille og peber
Ingredienser til pasta-ret
(4 pers.)
500 g linguini pasta (tørret spaghetti-lign.)
50 g smør
1 tsk. friskkværnet, sort peber
½ dl pastakogevand
100 g hel parmesan eller grana
100 g anden fast ost (f.eks Vesterhavsosten fra Thiese)
1 bdt. persille
Tilbehør
Grøn salat (hjertesalat)
Fremgangsmåde
Kog pastaen i rigeligt vand med salt i ca. 9 min., til den er lige i underkanten af kogt. Skyl og hak persillen. Riv ostene fint. Smelt smørret i en stor pande, uden det bruner, og drys peberet i, uden at smørret koger. Hæld vandet fra den kogte pasta, men gem ½-1 dl af kogevandet. Hæld pastaen i smørret, rør rundt og kom kogevandet ved sammen med revet ost og hakket persille. Rør godt, så ostesovsen kan sætte sig som creme på alle pastaerne. Server med grøn salat til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Spaghetti bolognaise
Indisk linsesuppe