Peberpostej med peber-tomatsalsa
(Ca. 8 pers.)
300 g hakket lever
200 g hakket, middelfedt svinekød
2 løg
1 fed hvidløg
1 æg
2 spsk. rasp
1 spsk. grønne peberkorn i lage
1 tsk. rosépeber
1½ tsk. salt
½ dl portvin
½ tsk. merian
½ dl fløde
Pil og hak løg og hvidløg. Rør lever og kød med løg, æg og rasp. Knus peberen i morter eller mellem 2 skeer og kom den i farsen sammen med salt, portvin, merian og fløde. Rør det godt sammen og fordel farsen i en form på ca. 1½ l.
Bag postejen 50-60 min. på midterrillen ved 175°. Afkøl postejen, helst til næste dag, så er den mere skærefast. Postejen kan fryses.
Tomatsalsa
½ kg blommetomater
1 mellemstor agurk
Lage
½ tsk. (szechuan)peber
½ tsk. salt
½ dl vineddike
1 spsk. ahornsirup
½ dl olie
Skær tomaterne over og pres kernerne væk. Flæk agurken, skrab kernerne ud med en teske. Hak agurk og tomater. Lage: Kog peber, salt, vineddike og ahornsirup i en lille gryde et minuts tid. Køl det lidt og pisk olien i. Bland agurk og tomat med lagen og lad det trække nogle timer. Hæld lagen fra salsaen, inden den kommer på bordet. Salsaen laves dagen før.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Anderillettes
Nøddepostej med grøntsager
Rullepølse og sprød svær
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)