Opskrifter

Provencalsk mørbrad

Mandag, 20. oktober 2008af Redaktion
(2 pers.)1 afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)2 dl finthakket blanding af timian, rosmarin, basilikum og evt. salvieReven skal af 1 usprøjtet citronSalt

(2 pers.)

1 afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
2 dl finthakket blanding af timian, rosmarin, basilikum og evt. salvie
Reven skal af 1 usprøjtet citron
Salt og peber
2-3 spsk. olivenolie
1 courgette
1 aubergine
3 tomater
1 skalotteløg
2-3 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
Tilbehør:
400 g kartofler i både til ovnbagte både med salt og olie


Gnid mørbraden med en blanding af krydderurter, citron, salt og peber og lidt olie. Læg den i ovnen ved 200° i 15 min. Tjek om den har fået nok og giv den evt. 5 min. mere. Skær den i skrå stykker ved servering. Skær halvdelen af courgetten i skiver og resten i tern. Skær også auberginer, tomater, skalotteløg, hvidløg og peberfrugt i tern. Rist alle ternene kraftigt i olie, smag til med salt og peber. Steg skiver af courgette på grillpande og lad dem danne bund og låg i en slags medalje af stegte grønsager. Server med kartoffelbåde.


Opskrift: Helle Brønnum Carlsen


MERE MED MØRBRAD
Mørbradgryde
Farseret mørbrad i nye gevanter