Mørbradgryde med paprika, bacon og wienerpølser
(6 per.)
Ingredienser til mørbradgryde
2 svinemørbrad (ca. 800 g) 20 g smør 1 spsk. olivenolie 1 spsk. ungarnsk paprika 250 g champignoner 2 røde peberfrugter 2 spsk. dijonsennep 2 dl piskefløde Evt. lidt majsstivelse 200 g wienerpølser i mindre stykker 50 g bacon i ternSådan laver du mørbradgryde
Skær mørbraden i små bøffer og brun dem i en blanding af olie og smør i en tykbundet gryde ved høj varme i ca. 2 min. på hver side. Kom paprika, salt og peber ved. Tag bøfferne op og kom rensede, halverede champignoner i gryden. Når de begynder at afgive væde, tilsættes peberfrugter i små tern, sennep og efter et par min. bacon og pølser. Til sidst vendes kød, fløde og evt. lidt stivelse i gryden, der også kan tilsættes væde, hvis den bliver for tør. Lad det småsimre i 5 min. og server. Opskrift: Helle Brønnum Carlsen Prøv også: Farseret mørbrad i nye gevanterVideo: Sådan laver du mørbradgryde
Familie Journal har været i køkkenet med Helle Brønnum Carlsen for at lave skønne, klassiske retter. I videoen nedenfor viser Helle, hvordan du laver en lækker mørbradgryde.
Mere med svinemørbrad
Svinemørbrad kan bruges til et hav af lækre retter. Prøv f.eks. Familie Journals opskrifter på:
Svinemørbrad med rabarber-chutney
Svinemørbrad med spidskålssalat
Svinemørbrad med persille og mormorsalat
Marineret svinemørbrad med mangosalat
Fyldte pandekager med svinemørbrad
Vil du i øvrigt gerne vide, hvordan du renser og fylder en svinemørbrad, får du en trin for trin-vejledning i galleriet (du kan læse mere om svinemørbrad her):