Opskrifter
Mørbradgryde med paprika, bacon og wienerpølser
Fredag, 4. november 2016af Redaktion
En god, klassisk mørbradgryde er en favorit hos mange af os. Og det er ikke så underligt, for retten smager ganske fremragende! I den perfekte mørbradgryde er kødet så mørt, at det næsten smelter på tungen. Her får du Familie Journal opskrift på den klassiske ret.

(6 per.)
Ingredienser til mørbradgryde
2 svinemørbrad (ca. 800 g) 20 g smør 1 spsk. olivenolie 1 spsk. ungarnsk paprika 250 g champignoner 2 røde peberfrugter 2 spsk. dijonsennep 2 dl piskefløde Evt. lidt majsstivelse 200 g wienerpølser i mindre stykker 50 g bacon i ternTilbehør til mørbradgryde: Ris el. kartoffelmos Grøn salat Prøv også: Mørbradgryde med æbler og svampe
Sådan laver du mørbradgryde
Skær mørbraden i små bøffer og brun dem i en blanding af olie og smør i en tykbundet gryde ved høj varme i ca. 2 min. på hver side. Kom paprika, salt og peber ved. Tag bøfferne op og kom rensede, halverede champignoner i gryden. Når de begynder at afgive væde, tilsættes peberfrugter i små tern, sennep og efter et par min. bacon og pølser. Til sidst vendes kød, fløde og evt. lidt stivelse i gryden, der også kan tilsættes væde, hvis den bliver for tør. Lad det småsimre i 5 min. og server. Opskrift: Helle Brønnum Carlsen Prøv også: Farseret mørbrad i nye gevanterVideo: Sådan laver du mørbradgryde
Familie Journal har været i køkkenet med Helle Brønnum Carlsen for at lave skønne, klassiske retter. I videoen nedenfor viser Helle, hvordan du laver en lækker mørbradgryde.
Mere med svinemørbrad
Svinemørbrad kan bruges til et hav af lækre retter. Prøv f.eks. Familie Journals opskrifter på:
Svinemørbrad med rabarber-chutney
Svinemørbrad med spidskålssalat
Svinemørbrad med persille og mormorsalat
Marineret svinemørbrad med mangosalat
Fyldte pandekager med svinemørbrad
Vil du i øvrigt gerne vide, hvordan du renser og fylder en svinemørbrad, får du en trin for trin-vejledning i galleriet (du kan læse mere om svinemørbrad her):
Køkkenskole: Svinemørbrad