Opskrifter

Mørbradgryde med paprika, bacon og wienerpølser

Fredag, 4. november 2016af Redaktion
En god, klassisk mørbradgryde er en favorit hos mange af os. Og det er ikke så underligt, for retten smager ganske fremragende! I den perfekte mørbradgryde er kødet så mørt, at det næsten smelter på tungen. Her får du Familie Journal opskrift på den klassiske ret.

(6 per.)

Ingredienser til mørbradgryde

2 svinemørbrad (ca. 800 g) 20 g smør 1 spsk. olivenolie 1 spsk. ungarnsk paprika 250 g champignoner 2 røde peberfrugter 2 spsk. dijonsennep 2 dl piskefløde Evt. lidt majsstivelse 200 g wienerpølser i mindre stykker 50 g bacon i tern
Tilbehør til mørbradgryde: Ris el. kartoffelmos Grøn salat Prøv også: Mørbradgryde med æbler og svampe

Sådan laver du mørbradgryde

Skær mørbraden i små bøffer og brun dem i en blanding af olie og smør i en tykbundet gryde ved høj varme i ca. 2 min. på hver side. Kom paprika, salt og peber ved. Tag bøfferne op og kom rensede, halverede champignoner i gryden. Når de begynder at afgive væde, tilsættes peberfrugter i små tern, sennep og efter et par min. bacon og pølser. Til sidst vendes kød, fløde og evt. lidt stivelse i gryden, der også kan tilsættes væde, hvis den bliver for tør. Lad det småsimre i 5 min. og server. Opskrift: Helle Brønnum Carlsen Prøv også: Farseret mørbrad i nye gevanter

Video: Sådan laver du mørbradgryde

Familie Journal har været i køkkenet med Helle Brønnum Carlsen for at lave skønne, klassiske retter. I videoen nedenfor viser Helle, hvordan du laver en lækker mørbradgryde.

Du finder videoer med andre klassiske retter her

Mere med svinemørbrad

Svinemørbrad kan bruges til et hav af lækre retter. Prøv f.eks. Familie Journals opskrifter på:

Svinemørbrad med rabarber-chutney

Svinemørbrad med spidskålssalat

Svinemørbrad med persille og mormorsalat

Marineret svinemørbrad med mangosalat

Fyldte pandekager med svinemørbrad

Vil du i øvrigt gerne vide, hvordan du renser og fylder en svinemørbrad, får du en trin for trin-vejledning i galleriet (du kan læse mere om svinemørbrad her):

Køkkenskole: Svinemørbrad