Opskrifter

Risalamande

Fredag, 18. december 2009af Redaktion
Den traditionelle juledessert: Risalamande serveret med kirsebærsauce

RISALAMANDE

(6 pers.)

1 dl grødris
2 dl vand
6 dl sødmælk
1 flækket stang vanilje
Et nip salt
75-100 g smuttede hakkede mandler + en hel mandel
2-3 spsk. sukker
4 dl piskefløde

Prøv denne alternative risalamande med orangesauce

Kog grøden dagen før.
Bring vand og mælk i kog i en slip-let gryde. Tilsæt ris og vanilje og lad det småkoge under låg ca. 50 min., til grøden er jævn. Rør i grøden af og til og smag til sidst til med en anelse salt. Afkøl grøden.
Pisk fløden til skum og vend den i grøden sammen med mandler, også den hele mandel. Smag desserten til med sukker og hæld den i en skål. Stil risalamanden i køleskabet, til den skal serveres sammen med:

RISENGRØD KAN LAVES PÅ FLERE MÅDER

  • ... KOGT I OVNEN
    Bring mælk, ris og salt i kog, læg låg på gryden og sæt den straks i ovnen ca. 1 time ved 180°.
  • ... I MIKROOVN
    Kom 2 dl grødris og 1 l mælk i en høj skål på 2-3 l. Varm uden tildækning 9 min. ved 1000 watt, til mælken begynder at koge, hold øje med den. Dæmp til 250 watt og kog 30 min. Rør rundt og smag til med salt. Efter at saltet er tilsat, begynder grøden at stivne.

KIRSEBÆRSAUCE
1 glas syltede kirsebær
1-2 tsk. kartoffelmel
Evt. 2 spsk. portvin

Bring kirsebær med lage i kog. Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand. Tag kirsebærrene fra varmen og hæld straks jævningen i under omrøring. Tilsæt portvin. Server saucen kold eller varm.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Flere juleopskrifter...
Sprødstegt andebryst med rødkålssalat
Bag dit eget peberkagehus
Hvid julekage