Roastbeef med parmesandrys og timianstegte kartofler
(6 pers.)
Det skal du bruge til roastbeef med timiankartofler
1 roastbeef, ca. 700 g
Olivenolie
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
4-5 spsk. balsamico
Ovnkartofler:
1.200 g små skurede kartofler
3 spsk. olivenolie
1 potte timian
600 g cocktailtomater
½ tsk. salt
Grønt drys:
1 bdt. bredbladet persille
75 g parmesan
½ tsk. fennikelfrø
1 tsk. tørret rosmarin
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. fintrevet skal af en usprøjtet citron
1 tsk. fintrevet skal af en usprøjtet appelsin
Tilbehør:
1 stort salathoved
el. 2 bakker blandet salat
Prøv også: Roastbeef med rosmarin og bearnaisecreme
Sådan laver du roastbeef med timiankartofler
Brun roastbeefen grundigt på alle sider i olie i en steggryde.
Dryp med 3 spsk. balsamico og vend stegen rundt i balsamico i gryden og krydr med salt og peber.
Lad stegen simre under låg i 10 min. og vend den om på alle sider undervejs.
Lad den trække på et skærebræt i 10 min., inden den skæres ud.
Vask kartoflerne og vend dem i olie og halvdelen af timianen i hele stilke.
Bred dem ud i en bradepande med bagepapir. Bag dem ved 200° i 20 min.
Vend tomaterne med olie, bland dem med kartoflerne og bag det hele endnu 10 min.
Fjern timianstilkene og drys med salt og friske timianblade.
Hak persillen fint. Riv parmesanen groft.
Hak fennikelfrøene fint.
Bland persille med parmesan, krydderier og citrusskal.
Bryd salaten groft og læg den i et stort fad.
Skær roastbeefen i tynde skiver og fordel den oven på salaten.
Dryp kødet med stegeskyen og lidt ekstra balsamico og drys med persilleblandingen.
Dryp med olivenolie. Servér med timiankartoflerne.