Opskrifter
Saftigt farsbrød i ovn med ansjoser og bagte kartofler
Tirsdag, 10. maj 2011Opdateret 28. februaraf Helle Brønnum Carlsen
Dette farsbrød af hakket svinekød med fyld af ansjoser og allehånde er et dejligt alternativ til den mere klassiske version.

2 t
4 personer
Farsbrød med ovnkartofler
1 kg hakket skinkekød
2 æg
1 hakket løg
salt og peber
½ tsk. allehånde
3 ansjoser (kan udelades)
100 g pancetta eller parmaskinke i tynde skiver
5 stilke timian
2 stilke friske laubærblade eller 4-5 tørrede
1 usprøjtet citron
1 kg store kartofler
3 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
- Ælt kødet med æg, løg, salt, peber, allehånde og mosede eller finthakkede ansjoser.
- Form et farsbrød, læg det i et ovnfast fad og omvikl det med skinkeskiver og snor.
- Stop kviste af timian og laurbær under snoren og kom et par flager af tyndt skåret citronskal ved.
- Drys med salt og peber, citronsaft og olivenolie.
- Skræl kartoflerne og skær dem i både, læg dem i et stor ovnfast fad og vend rundt med olie, salt og peber.
- Stil det hele i ovnen ved 180° i 1-1½ time.
- Server evt. med tzatziki og grøn salat.

Hovedretter
Italiensk farsbrød med skinke

Hovedretter
Lammefarsbrød med auberginer