Små blomkålsgratiner med kylling
(2 pers.)
15 min. + 25 min. i ovnen
300 g blomkål
3 spsk. hvedemel
2 dl kaffefløde 9%
3 æggeblommer
200 g kogt el. stegt kylling i tern
2 spsk. hakket persille
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
3 æggehvider
1 spsk. smør
1 spsk. rasp
Skær blomkålen ud i små stykker og blancher dem i letsaltet vand. Pisk mel og fløde sammen i en lille tykbundet gryde og varm det godt igennem. Tag gryden af varmen og pisk æggeblommerne i. Tilsæt blomkål, kyllingetern, persille, salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Smør 4 ovnfaste portionsforme og drys dem med rasp. Fordel gratindejen i formene og bag dem i 25 min. ved 200° (varmluft). Server med revne gulerødder.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Rødbedesalat med gedeost
Anderillettes
Juleleverpostej
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)