Opskrifter

Smørstegt torsk med quinoasalat

Fredag, 9. august 2024Af Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Smørstegt torsk med quinoasalat er en delikat og sund ret, der kombinerer den milde smag af smørstegt torsk med en frisk og næringsrig quinoasalat.
25 min
4 personer
Torsk:
4 torskefileter
Salt og peber
1 dl hvedemel
2 spsk. smør til stegning
1 spsk. olivenolie
Quinoasalat:
4 dl quinoa
½ usprøjtet citron
3 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber
150 g jordbær
125 g friske mozzarellakugler
50 g syltede rødløg
50 g mandler

Fremgangsmåde:

Quinoasalat:

  1. Skyl og kog quinoaen efter anvisningen på pakken.
  2. Skyl citronen, og riv skallen fint.
  3. Pisk skallen sammen med citronsaft, olie, honning, sennep, salt og peber i en lille skål med en gaffel, og vend dressingen i den kogte quinoa.
  4. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i skiver.
  5. Afdryp mozzarellaen, og skær den i mindre stykker.
  6. Vend syltede rødløg, jordbær og mozzarella i salaten.
  7. Rist mandlerne gyldne på en tør, varm pande. Hak dem groft, og drys dem over salaten.

Torsk:

  1. Krydr torskefileter med salt og peber, og vend dem i hvedemel.
  2. Smelt smør og olie på en pande.
  3. Steg torsken ved høj varme i et par minutter på hver side, til overfladen er gylden, og fisken netop er gennemstegt.

Servering:

  1. Servér den stegte torsk med quinoasalat.