Spaghetti med hvidløg og citron
(4 pers.)
5 fed hvidløg
1-2 små, tørrede chilier
¾ dl olivenolie
Salt
400 g spaghetti
100 g bredbladet persille
Saften af ½-1 citron
Tilbehør
Friskrevet parmesan
Grøn salat
Evt. italiensk brød
Sæt en stor gryde vand over til spaghettien. Pil og hak hvidløgsfeddene og knus den tørrede chili med fingrene. Varm en pande op med halvdelen af olien og steg hvidløg og chili ved middel varme i ca. 2-3 min. Det er vigtigt, at hvidløget ikke bliver for brændt, så får det en bitter smag. Drys salt i gryden med vand og kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Hæld spaghettien til afdrypning i et dørslag. Skyl og hak persillen. Hæld den afdryppede spaghetti på panden og vend den rundt med hvidløg og chili. Tilsæt resten af olivenolien, friskpresset citronsaft og hakket persille og vend godt rundt i retten. Server retten rygende varm med friskrevet parmesan, grøn salat og evt. italiensk brød.
Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
Find flere opskrifter her...
Spaghetti carbonara
Spaghetti med gulerod-fetasauce
Nudelpaella med fisk og skaldyr
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)