(4-5 pers.)
45 min. + hævetid og 30 min. i ovnen
Dej
10 g gær
2½ dl vand
Ca. 400 g pizzamel
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
Fyld
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, finthakkede
2 spsk. pinjekerner
500 g hel, dampet spinat (evt. frost)
2 dl færdig tomatsovs (el. en blendet dåse med hakkede basilikumtomater)
250 g revet, mild ost
15 små sorte oliven
Tilbehør
Tomatsalat
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt og olie og kom melet i, til dejen kan æltes glat og smidig på et bord. Hæv til ca. dobbelt størrelse. Steg hvidløg og pinjekerner i olie og tilsæt spinat. Dræn til al væde er væk og smag til med salt og peber. Rul dejen ud og smør tomatsovs på. Rul kanten op og kom spinaten over. Drys med oliven og revet ost og bag ved 225° i 12-15 min. Server med tomatsalat.
God at lave i dobbeltportion og fryse.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere hovedretter her...
Pizza margherita
Skinke- og tomatfad
Fiskedeller fra kabyssen