Opskrifter
Sprængt oksebryst med intens peberrodssovs
Torsdag, 30. april 2009Opdateret 5. martsaf Kristina Miechels
Her er en nem opskrift på den klassiske og elskede version af sprængt oksebryst i en version med peberrodssovs.

Oksebrystet skal forberedes 1-2 dage før.
2 t og 30 min
4 personer
Sprængt oksebryst med peberrodssovs
700 g oksespidsbryst uden ben
1 dl salt
1 spsk. sukker
2 gulerødder
1 porre
1 kvist timian
3 laurbærblade
6 hele peberkorn
2 spsk. smør
4 spsk. mel
3 dl kogelage
1 dl mælk
1 tsk. salt
1 knsp. peber
1-2 spsk. friskrevet peberrod
Tilbehør
Kogte kartofler
Ærter
Gulerødder
Fremgangsmåde
- Gnid oksebrystet med salt og sukker og læg det tildækket i køleskabet i 1 til 2 døgn.
- Skyl oksebrystet, dæk med vand og bring det i kog.
- Skum urenheder fra, tilsæt stykker af gulerod og porre samt timian, laurbærblade og peberkorn og lad det småkoge i 2½ time, til kødet er mørt.
- Smelt smørret og bag op med melet. Tilsæt kogelage og mælk lidt efter lidt, mens der piskes.
- Tilsæt salt, peber og peberrod og smag til.
- Server med kogte kartofler, ærter og gulerødder.

Forretter & Tilbehør
Sprængt oksebryst med flødepeberrod

Hovedretter
Sprængt oksebryst med rød vintersalat