Stegt fisk med irsk kartoffelmos
(4 pers.)
35 min.
4 stykker lyssej el. lange i filet (a ca 150 g)
30 g smør
Salt og peber
1 kg melede kar-tofler kogt til mos
30 g smør
Evt. lidt fløde
½ savoj- el. spidskål
75 g bacon i tern
2 løg i ringe
1-2 tsk. sennep
Kog kartofler i mindre stykker i usaltet vand. Mos med en gaffel eller en moser sammen med smør og lidt fløde, hvis du har det. Ikke mælk - det bliver ikke så blødt med mælk. Damp strimlet kål og rist bacon og løg i lidt mere smør og fedtet fra baconen. Rør løg, kål, det meste bacon og sennep i mosen og hold varm. Steg fiskestykkerne, drysset med salt og peber, i smør ca. 2-3 min. på hver side, til der er brun overflade og fisken lige er blevet fast.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Krydrede lakestykker med citronsovs
Sprøde fiskedeller med dildsovs
Dybhavstorsk med beurre blanc og porrer