Stegt nakkekam med æble-gedeostesalat
(4 pers.)
20 min. + 30 min. i ovnen
1-2 skiver daggammelt brød
1 dl hakket persille
Reven skal af 1 økocitron
1-2 tsk. dijonsennep
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 kg nakkekam (afpudset)
Salat
½ lille selleriknold
2 syrlige æbler
1 dl valnødder
3 kviste frisk mynte
100 g smuldret gedeost.
Tilbehør
Ovnstegte halve kartofler
Gnid stegen med salt, peber og olie. Brun den i ovnen ved 200° i 15 min. Blend brød, persille, citron og sennep til en masse, der smøres på den lune steg. Steg videre i 20 min. til. Og læg så alufolie over, så overfladen ikke branker. Steg færdigt ca. 30 min. Sørg for at kartoflerne kommer ind undervejs, så de er færdige samtidig - skal have ca. 34-40 min. Bland mere olie med citronsaften af den revne citron og salt og peber. Skræl sellerien og skær den i tynde stænger med et juliennejern eller kniv. Vend i dressingen med tynde flager af æble samt valnødder og mynteblade. Drys til sidst med gedeost og server til kødet og kartoflerne.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere inspiration til spændende tilbehør...
Broccolisalat med bacon
Italiensk blomkål
Ærtesalat med yoghurt og hvidløg