Sukkersaltet laks, dildkartofler og purløgssauce
Ingredienser til sukkersaltet laks
(6-8 pers.)
1 kg laksefilet
1 dl salt
½ dl sukker
Sådan gør du
Gnid blandingen ind i laksen og lad den stå en time på køkkenbordet. Læg laksen i en kraftig plastikpose og læg den 1½ døgn i køleskab. Vend den et par gange. Skær laksen i tynde, skrå skiver eller i lidt tykkere, lodrette skiver ned mod skindsiden. Hvis du nøjes med at skære det antal skiver, der skal bruges, kan resten holde sig 3-4 dage i køleskab.
Tip
Frys først laksen 2-3 døgn. Vælg laksens brede rygstykke, så saltningen bliver ensartet.
Ingredienser til purløgssauce
(6 pers.)
1½ dl snittet purløg
1 stor bakke karse
1 spsk. flydende honning
2½ dl cremefraiche 18% eller en blanding af cremefraiche og mayonnaise
1 tsk. salt
Groftkværnet peber
Sådan gør du
Miks purløg, karse og honning med blenderstav og bland det med cremefraiche. Lad saucen trække et par timer og smag den til med salt og peber.
Tip
Saucen er også dejlig til røget makrel.
Ingredienser til dildkartofler
1 kg små kartofler
1 stort bdt. dild
2 spsk. rapsolie el. 25 g smør
Sådan gør du
Kog kartoflerne i vand med salt og dildstilkene. Pil kartoflerne og vend dem med rapsolie og klippet dild.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Lakserullesteg med salat og ristede kartofler
Lakselagkage
Jomfruhummere med brombær svampe og kålpuré
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)