Opskrifter

Svampepizza

Mandag, 6. marts 2017af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen
De fleste er vilde med pizzaer og de hjemmelavede er altså bare ekstra gode. Til denne svampepizza kan du eksempelvis bruge champignoner, østershatte, kejserhatte eller shiitake.
(3-4 pers.)

Det skal du bruge til svampepizza:

Dej: 15 g gær 3 dl lunkent vand 200 g fuldkornsdurummel 175 g hvedemel 1 spsk. olivenolie 1 tsk. salt Fyld: 100 g vesterhavsost el. anden kraftig, fast ost 400 g svampe, f.eks. champignoner, østershatte, kejserhatte og shiitake 1 fed hvidløg 2 spsk. olivenolie 1 potte basilikum Prøv også: Svampepizza med tomatsovs og lufttørret skinke

Sådan laver du svampepizza

Dej: Rør gæren ud i vandet. Tilsæt durummel, hvedemel, olie og salt. Ælt dejen godt igennem, til den er blød og elastisk, og lad den hæve tildækket i ½-1 time. Varm ovnen op til 250° sammen med en bagesten eller en bageplade. Del dejen i to dele og rul hvert stykke ud, så det passer til bagestenen eller -pladen. Sørg for, at der er rigeligt med durummel på bordet, så dejen ikke hænger fast. Fyld: Riv osten groft og skær svampene i skiver. Fordel ost og svampe over pizzaerne. Hak hvidløget fint og rør det med olien. Dryp olien over svampene. Skub pizzaerne over på bagesten eller bageplade én ad gangen og bag dem i ovnen, til kanten er lysebrun, og bunden sprød. Drys basilikum over pizzaerne, inden de serveres med en skål salat til. Prøv også: Lakse-spinattærte med porrer