Opskrifter

Svinekotelet i æblecidersovs med grøntsagsmos

Onsdag, 23. november 2011Opdateret 3. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Saftige og lækre svinekoteletter serveret med frisk æblecidersovs og hjemmelavet grøntsagsmos af kartofler og selleri er skøn gæstemad, når det skal være nemt!
45 min
2 personer
Svinekotelet med æblecidersovs og mos
2 store svinekoteletter
20 g smør
1 løg, pillet og hakket
2 skiver bacon
3 dl æblecider
2 dl hønsebouillon
2 syrlige æbler
2 kviste timian
½ dl piskefløde
200 g melede kartofler, skrællet og i tern
200 g selleri, skrællet og i tern
20 g smør
Salt og peber
½ dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Drys koteletterne med salt og peber, og brun dem derefter i smørret på begge sider.
  2. Tag dem op og sauter løg og små stykker bacon i 5 min. på samme pande
  3. Tilsæt nu cider og bouillon og bring i kog.
  4. Kom æbler, timian og koteletter tilbage på panden eller kom det hele i et ovnfast fad og stil i ovnen ved 200° i 15 min.
  5. Kog imens kartofler og selleri i usaltet vand og mos det efterfølgende med smør og fløde. Smag til med salt og peber.
  6. Anret kotelet på mosen og hæld æblesovsen over. Pynt med timian.