Svinekotelet med æble-chutney og kartofler
(2 pers.)
25 min.
2 syrlige æbler
1½ dl vand
2 spsk. rørsukker
Evt. lidt æblecider
65 g rosiner
2 kviste estragon
Salt og peber
400 g kartofler
2-3 gulerødder i stave
35 g rucola
2 store svinekoteletter
Lidt ahornsirup
Bring æbler, vand og sukker i kog, til det er en mør, men ikke helt grødet masse. Tilsæt cider og rosiner og halvdelen af estragonbladene (resten til pynt). Kog kartoflerne. Steg koteletterne drysset med salt og peber først 2 min. på hver side på højeste varme, så skrues ned, der pensles med sirup, og de steges 5-6 min. mere på hver side, til de er gennemstegte. Gulerødderne skæres i stave og vendes lige med på panden og mørnes bare let. Drysses med rucola, mens æblechutneyen får resten af estragonen som pynt.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også...
Spareribs med coleslaw
Kebab af svinekød med rabarbersalsa
Svinekoteletter med chilimos og dijoncreme