Svineskank i æblesovs
(4-6 pers.)
20 min. + 3 timer i gryden
1 svineskank
Olie
Salt og peber
Ca 1 l suppe
1½ kg blandede urter af gulerødder, fennikel, porrer og vaskede kartofler
6 syrlige æbler
Saften af 1 citron
30 g smør
1 spsk. sukker
Brun skanken godt i en gryde, drys med salt og peber og hæld suppen ved. Kog i 3 timer. Kom rensede snittede urter i suppen og kog videre i 15 -20 min. Steg æblerne i smørret, kom sukker og citron ved og hæld ca. 3 dl af suppen ved. Tag kød og urter op og server med æblesovsen.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med krydderurter...
Stegt smørfisk med bønnesaute
Hakkebøf med braiserede urter og granatæbler
Suppe med urter og boller