Opskrifter

Tærte med svampe og laks

Søndag, 6. september 2015af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Tærte smager skønt og på denne årstid, skal tærten selvfølgelig fyldes med lækre svampe. Prøv opskriften på tærte med svampe og laks!

Det skal du bruge til tærte med svampe og laks

(3 pers.)
300 g mel
150 g smør
1 spsk. knuste fennikelfrø
1 spsk. vand
500 g blandede svampe
1 spsk. rapsolie
150 g spinat
1 glas grillede
peberfrugter
(100 g)
Salt og peber
100 g frisk mozzarella
2 æg
1¼ dl mælk
150 g røget laks

Vild med tærte? Prøv denne skønne tærte med fyld fra havet

Sådan laver du tærte med svampe og laks

Hak mel og smør sammen, bland fennikelfrøene i og saml dejen med vandet.

Rul dejen ud og beklæd en 26 cm’s tærteform med dejen.

Prik tærtebunden og bag den ved 180° i 12 min.

Rist svampene i olien ved god varme, til de begynder at tage farve.

Tilsæt spinat og peberfrugt, krydr med salt og peber og lad det varme med, til spinaten falder sammen.

Riv osten i mindre stykker, vend dem i svampeblandingen og kom fyldet i tærtebunden.

Pisk æg og mælk sammen, hæld det over fyldet og bag tærten ved 190° i 30 min.

Fordel laksen over tærten og servér med en god salat.

Prøv også: Tærte med skinke og svampe