Opskrifter

Gulerodsboller med skyr

Fredag, 29. september 2023Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.
Fyld brødkurven, madkassen eller fryseren med kernesundt og mættende brød. Disse boller er fyldt med kerner og grønt af forskellig slags, der ligger godt i maven.
2 t og 20 min
12 personer
Gulerodsboller med skyr:
2 gulerødder (175 g)
25 g gær
2½ dl vand
200 g skyr
10 g salt
1 tsk. sukker
40 g solsikkekerner
100 g fuldkornshvedemel
400 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Skræl og riv gulerødder groft.
  2. Rør gær ud i vand i en skål, og tilsæt gulerødder, skyr, salt, sukker, solsikkekerner og fuldkornsmel. Rør godt, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.
  3. Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 1 time.
  4. Del dejen i 12 lige store stykker, form dem til boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Lad bollerne hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
  6. Tænd ovnen på 225°.
  7. Bag bollerne i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.