Opskrifter
Gulerodsboller med skyr
Fredag, 29. september 2023Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.
Fyld brødkurven, madkassen eller fryseren med kernesundt og mættende brød. Disse boller er fyldt med kerner og grønt af forskellig slags, der ligger godt i maven.

2 t og 20 min
12 personer
Gulerodsboller med skyr:
2 gulerødder (175 g)
25 g gær
2½ dl vand
200 g skyr
10 g salt
1 tsk. sukker
40 g solsikkekerner
100 g fuldkornshvedemel
400 g hvedemel

Hjemmebag
Gulerodsbrud
Fremgangsmåde:
- Skræl og riv gulerødder groft.
- Rør gær ud i vand i en skål, og tilsæt gulerødder, skyr, salt, sukker, solsikkekerner og fuldkornsmel. Rør godt, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.
- Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 1 time.
- Del dejen i 12 lige store stykker, form dem til boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
- Tænd ovnen på 225°.
- Bag bollerne i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Hjemmebag
Brydeboller med oregano