Opskrifter
Gulerodsboller med skyr
Fredag, 29. september 2023Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.
Fyld brødkurven, madkassen eller fryseren med kernesundt og mættende brød. Disse boller er fyldt med kerner og grønt af forskellig slags, der ligger godt i maven.
![](https://imgix.familiejournal.dk/2023-09-19/u3822-sund-02-1.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=320:180)
2 t og 20 min
12 personer
Gulerodsboller med skyr:
2 gulerødder (175 g)
25 g gær
2½ dl vand
200 g skyr
10 g salt
1 tsk. sukker
40 g solsikkekerner
100 g fuldkornshvedemel
400 g hvedemel
![https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-6333961-md5-94936d902ae6881d0058becd4527931a.jpeg](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-6333961-md5-94936d902ae6881d0058becd4527931a.jpeg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Hjemmebag
Gulerodsbrud
Fremgangsmåde:
- Skræl og riv gulerødder groft.
- Rør gær ud i vand i en skål, og tilsæt gulerødder, skyr, salt, sukker, solsikkekerner og fuldkornsmel. Rør godt, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.
- Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i ca. 1 time.
- Del dejen i 12 lige store stykker, form dem til boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
- Tænd ovnen på 225°.
- Bag bollerne i 15-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
![https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-7754457-md5-a8b8d1a6286a77ba5ff8a701fda435fa.jpeg](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-7754457-md5-a8b8d1a6286a77ba5ff8a701fda435fa.jpeg?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.72&fp-y=0.37&ar=4:3)
Hjemmebag
Brydeboller med oregano