Hvedeknopper med citrus
Opskrift på hvedeknopper med citrus:
12 stk.
Ingredienser:
- 2 dl vand
- 2 dl sødmælk
- 25 g gær
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 2 tsk. stødt kardemomme
- 2 æg
- 1 usprøjtet citron
- 1 usprøjtet appelsin
- 800 g hvedemel
- 75 g blødt smør
Fremgangsmåde:
Lun vand og mælk. Smuldr gæren i væsken, når den er lillefingervarm.
Rør salt, sukker, kardemomme, letpisket æg og revet skal fra citrusfrugterne i.
Bland ca. ⅔ af hvedemelet i dejen. Ælt smørret i lidt ad gangen, og ælt dejen godt.
Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, til dejen er blank og slipper skålens kanter. Ælt den gerne 8-10 minutter på en røremaskine ved middel hastighed.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og form 12 boller. Læg bagepapir i en bradepande, og stil bollerne med ca. 1½ cm’s mellemrum.
Lad dem efterhæve under et rent, fugtigt viskestykke i 30 minutter. Opvarm ovnen til 200° varmluft.
Bag bollerne i ovnen i ca. 25 minutter, til de lyder hule, når du banker dem i bunden.
Stil bollerne på en bagerist, og dæk dem med et rent, fugtigt viskestykke de første 10 minutter, efter at de er taget ud af ovnen.