Opskrifter

Hamburgerryg med friske ærter og gulerødder

Onsdag, 11. juli 2012Opdateret 25. martsMadopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Dette er klassisk aftensmad som alle generationer holder af. Vi bruger friske ærter og nye kartofler men følg årstiderne og det du har i køkkenet..
2 t
4 personer

(4 pers.)
30 min. + 30 min. kogetid

800 g hamburgerryg
1 stort løg

Grønærter
½ kg ærter i bælg (ca. 200 g)
1 bdt. nye gulerødder
4 forårsløg
1 dl vand
75 g smør
Lidt frisk dild

Tilbehør
Kogte, nye kartofler drysset med persille

Sådan laver du hamburgerryg med ærter og gulerødder

Kom hamburgerryggen i en gryde, dæk med koldt vand. Pil løget, skær det i kvarte og kom det i gryden. Lad hamburgerryggen småkoge i 30 min. under låg. Sluk og lad den trække i kogevandet i 20 min.

Bælg ærterne og skrab gulerødderne. Hvis gulerødderne er små, skal de være hele, ellers skæres de i mindre stykker. Pil løgene og skær dem i kvarte, lad den grønne top bliver siddende. Bring vandet i kog og damp løgene i 4 min. Kom ærter og gulerødder ved og tilsæt smørret, lad det dampe under låg i 1-2 min. Drys lidt frisk dild over. Skær hamburgerryggen i skiver og server med grønsager og kartofler. Kogeskyen kan bruges som smørsovs til de kogte kartofler.

Find flere opskrifter her...
Langtidsstegte nakkekoteletter med ærter og porrer
Svinekæber med spinatsalat og spiselige blomster
Krebinetter med quinoasalat


Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)