Minestrone med hvide bønner
(4 pers.)
1 løg
1 rødløg
4 stænger bladselleri
3 gulerødder
½ squash
Lidt olie til stegning
200 g bacon i tern
1½ spsk. hvidvinseddike
6 dl grønsagsbouillon
2 dåser hakkede tomater
1 laurbærblad
1 dåse hvide bønner
½ tsk. sukker
Salt og friskkværnet peber
1 håndfuld bredbladet persille
½ dl friskrevet parmesan
TIP
Hvide bønner kan udskiftes med kogt makaroni for en mere børnevenlig version.
Pil og hak løg og rødløg. Rens bladsellerien og skræl gulerødderne. Skær gulerødder, squash og bladselleri i små, ensartede tern. Steg baconternene i lidt olie i en stor gryde, til de er sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Steg løg og grønsager i baconfedtet i gryden i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt hvidvinseddike og lad det fordampe.
Tilsæt grønsagsbouillon, hakkede tomater og laurbærblad og lad suppen simre under låg i ca. 10 min. Skyl og afdryp bønnerne. Varm bønnerne op i suppen sammen med den stegte bacon og smag til med sukker, salt og peber. Server suppen med finthakket persille og friskhøvlet parmesan på toppen.
Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
DEN IDEELLE SPRINGFORM
En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr. (link fjernet)
Find mange flere supper her...
Find flere opskrifter her...
Svampesuppe med hvidløgsmuslinger
Lammedeller med spinatspelt
Pasta med tomat og kødboller
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)