(Ca. 8 stk.)
200 g gulerødder
50 g hørfrø
3 dl vand
25 g gær
2 tsk. salt
200 g fuldkornsspelt
Ca. 300 g sigtet spelt
Skræl og riv gulerødderne. Bland dem med hørfrø, vand og smuldret gær. Tilsæt salt og fuldkornsspelt og rør det glat. Kom sigtet spelt i og ælt den fugtige dej ca. 10 min., til den lige slipper skålen. Læg låg på og stil skålen køligt 8-10 timer. Vend dejen ud på et bord, form uden at ælte en bred pølse. Del den i 8 stykker. Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve 20 min. Bag brødene på midterrillen ved 225° i ca. 25 min.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Klik her og find masser af godt brød...
Find flere opskrifter her...
Grovbrød med æbler
Avocadobrød med
valnødder
Karins gulerodsbrød
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)