Blommer i krydret rødvin
(4 pers.)
12-16 blommer, ikke alt for bløde
Krydderlage
100 g sukker
2 dl rødvin
½ dl vand
Saft af ½ citron
4-5 cm hel kanel
2 nelliker
Bland ingredienserne til lagen og kog dem op. Halvér blommerne og fjern stenene. Læg blommerne i lagen og lad dem simre ca. 4-5 min. afhængig af størrelsen. Tag blommerne op. Køl dem lidt af og fjern skindet. Kog lagen godt ind og køl den af. Læg blommerne i lagen. Spis blommerne sammen med en god blåskimmelost eller sørg for vaniljeis til dem, som ikke kan lide osten.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere mad med vin...
Artiskokker med vin-
marinade
Coq au vin på kyl-
lingefilet
Vaniljetoppe med
rødvinspærer
DAMP DINE RÅVARER
Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen til 249 kr. (link fjernet)
Find mere mad med promiller i her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)