Opskrifter

Toscakage

Torsdag, 6. marts 2014af Redaktionen
Mums! En rigtig kage-klassiker

Ingredienser til toscakage

Bageopskrift: Kristina Marckmann

(6-8 stk.)

100 g smør
3 æg
170 g sukker
150 g hvedemel

Toscalag
100 g mandler
75 g smør
65 g sukker
1 spsk. hvedemel
1 spsk. mælk

Læs også: Toscakage med kokos

Fremgangsmåde til toscakage

Smelt smørret til kagen og afkøl det lidt. Pisk æg og sukker til en æggesnaps. Rør smørret i og til sidst melet. Kom dejen i en smurt springform, der er ca. 24 cm i diameter. Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i ca. 20 min.

Skold og hak mandlerne. Bland alle ingredienserne til toscalaget i en gryde, varm op under svag varme, det må ikke koge, for så karamelliseres det og skiller. Tag kagen ud af ovnen, smør hurtigt toscalaget på og bag den videre i ca. 15-20 min. Toscalaget skal være gyldent, men prøv med en kødnål, om kagen er gennembagt. Lad den afkøle lidt i formen, inden den tages ud.