Ingredienser til toscakage
Bageopskrift: Kristina Marckmann
(6-8 stk.)
100 g smør
3 æg
170 g sukker
150 g hvedemel
Toscalag
100 g mandler
75 g smør
65 g sukker
1 spsk. hvedemel
1 spsk. mælk
Fremgangsmåde til toscakage
Smelt smørret til kagen og afkøl det lidt. Pisk æg og sukker til en æggesnaps. Rør smørret i og til sidst melet. Kom dejen i en smurt springform, der er ca. 24 cm i diameter. Bag kagen nederst i ovnen ved 175º i ca. 20 min.
Skold og hak mandlerne. Bland alle ingredienserne til toscalaget i en gryde, varm op under svag varme, det må ikke koge, for så karamelliseres det og skiller. Tag kagen ud af ovnen, smør hurtigt toscalaget på og bag den videre i ca. 15-20 min. Toscalaget skal være gyldent, men prøv med en kødnål, om kagen er gennembagt. Lad den afkøle lidt i formen, inden den tages ud.