Græske brød
(Ca. 12 stk.)
20 g gær
3½ dl koldt vand
1 dl mælk
½ spsk. honning
½ spsk. salt
300 g speltmel
Ca. 300 g kraftigt hvedemel
TIP
Bagt på bagesten eller hårdtbrændte klinker bliver brødene endnu mere sprøde og seje. Læg bagestenen på pladen og sæt den i ovnen, når den tændes. Stenen skal varmes ca. 20 min., inden brødene lægges på.
Smuldr gæren i bageskålen. Rør vand og mælk i og lad det stå 10 min. Tilsæt honning, salt, spelt og det meste af hvedemelet. Ælt den fugtige dej længe, gerne i maskine, så den bliver sej og elastisk og tilsæt mere mel. Lad dejen hæve i skålen 4-5 timer eller køligt natten over.
Hæld dejen ud på et melet bord og form et rektangel. Del dejen på tværs med dejskraber i brede strimler og så hver strimmel på langs i lidt skrå stykker. Læg stykkerne på plade med bagepapir og drys lidt mel over. Sæt pladen midt i ovnen ved 250°. Spray godt med vand ind i ovnen, så der dannes damp, og brødene bliver sprøde. Bag brødene 15-20 min. og køl dem af på en rist.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...
FLOT BRØDFORM
Fantastisk rugbrødsform af porcelæn i flot cremefarvet nuance.
Lige nu er formen på udsalg og kan købes for 89,50 kr. i Familie Journals shop... (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Kartoffellandbrød
Små festbrød til mange
Græske specialiteter
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)