(4 pers.)
40 min. + 1 times hævning + 40 min. i ovnen
Dej
225 g hvedemel
1 tsk. salt
10 g gær
1½ dl vand
1 spsk. olivenolie
Fyld
1 aubergine skåret i 1½ cm tern
Groft salt
1 dl olivenolie
2 løg grofthakket
2 røde peberfrugter udkernede og skåret i strimler
2 kviste rosmarin
Tilbehør
Grøn, sprød salat
Opløs gæren i vand, tilsæt salt, olie og mel, til det kan æltes. Bliv ved med at ælte, mens dejen mættes med mel. Ælt i 10 min. Lad dejen hvile i 1 time. Drys imens auberginerne med salt (ryst dem i en pose) og lad dem dryppe af i en sigte i ½ time. Skyl dem let og steg dem i varm olie, til de er gyldne i overfladen. Tilsæt løg, rød peber og rosmarin. Lad det stege i 10 min. Del dejen i 8 stk. og lav små, flade cirkler og fyld op med grønsagerne. Bag ved 230° i 20 min., til de er helt sprøde og lysebrune. Server med grøn salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Pizzasandwich med
spinat og chorizo
FESTLIGE KAGER OG DESSERTER
Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose. Køb pennen i shoppen for 199 kr. (link fjernet)
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)