Ingredienser til rå æblekage
(Rå æblekage til 4 pers.)
700 g sødlige, faste æbler
1 spsk. citronsaft
Sukker efter smag
Havregrynsdrys
75 g havregryn
3 spsk. sukker
30 g smør
1½-2 dl piskefløde
Creme
3 æggeblommer
1 spsk. sukker
2½ dl mælk
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. vaniljesukker
Pynt
Geléklatter til pynt
Fremgangsmåde til rå æblekage
Creme: Pisk æggeblommer, sukker, mælk og majsstivelse sammen i en gryde. Bring cremen op til kogepunktet under piskning og tag den fra varmen. Rør vaniljesukker i og køl af.
Bland havregryn og sukker og rist det sprødt på en pande i smør under jævnlig omrøring og jævn varme. Afkøles.
Riv æblerne groft, bland dem med citronsaft og smag dem til med sukker. Læg æbler, creme og havregryn lagvis i en skål. Pisk fløden stiv og kom den over. Pynt din rå æblekage med geléklatter.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Pæretærter med marsala
Æblemuffins
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)