Grønsager med ostesovs
Ingredienser til grønsager med ostesovs
(4 pers. hovedret)
1 blomkål eller broccoli
250 g små eller mellemstore tomater
1 aubergine
Salt og peber
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. olivenolie
30 g hvedemel
30 g smør
2 dl kogevand fra kålen
1 dl mælk
75 g revet emmentaler eller danbo
½ potte basilikum
2-3 spsk. små, sorte oliven
Tilbehør
Groft brød
Fremgangsmåde til grønsager med ostesovs
Del blomkålen i buketter og kog dem i letsaltet vand i 5 min. Tag dem op og gem vandet.
Del tomaterne i halve eller kvarte og drys med lidt salt og peber. Skær den skyllede aubergine i tern og drys med salt. Vend dem med eddike og olie og stil dem i ovnen ved 200º i 15 min. Tag dem ud.
Bland kål, tomater og auberginer og sæt fadet i ovnen ved 180º i 10 min. Dryp evt. lidt olie over. Smelt smørret i en gryde og afbag med melet. Spæd med kogevandet og pisk sovsen glat. Kom mælken i og kog igennem i 3 min. Riv osten og kom den i sovsen, der hældes rygende varm over grønsagerne. Drys med basilikum og oliven.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Koteletter med sprød osteskorpe
Ostetærte
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)