Doktorens æblecrumble
(4-6 pers.)
15 min. + 20 min.
500 g gråstenæbler eller lign.
100 g hvedemel
200 g sukker
200 g smør
200 g mandler
Evt. lidt kanel og lidt citronsaft
Tilbehør
Vaniljeis
Skær æblerne i mindre stykker uden kernehus, men med skræl. Læg dem i et smurt, stort tærtefad. Smut mandlerne og hak 2/3 af dem groft. Bland med mel, sukker, hele mandler og smør. Drys lidt kanel og citronsaft på æblerne. Smuldr dejen over og bag ved 200° i 20 min. eller mere, til dejen er lysebrun og sprød. Server med vaniljeis.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter med æbler her...
Æblekage med tos-
calåg
Dessertpandekager
med honningæbler
Få gode tips om æbler her...
Se også Familie Journals guide til æblesorter...
25 lækre opskrifter med æbler
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)