Kransekage med nougat
Ingredienser til kransekage med nougat
(Ca. 16 pers.)
750 g marcipan
200 g sukker
1 æggehvide
200 g nougat
Glasur til kransekage
200 g flormelis
½ pasteuriseret æggehvide
Evt. lidt vand eller citronsaft
Sådan gør du
Rør marcipan med sukker og æggehvide og ælt det godt. Tril dejen til 1½ cm tykke stænger. Tryk dem flade, læg nougat i en stribe på midten og fold dejen ind over. Tril til stænger igen. Skær to stænger på 7½ cm og derefter lægges 2½ cm til hver ny stang. Kom vand på fingrene og pres, så stængerne bliver trekantede. Form stængerne til cirkler og bag dem ved 200° i ca. 8 min. De må kun lige være gyldne. Afkøl dem og pynt med glasur i tylle. Derefter bygges din kransekage til et tårn, der evt. kan pyntes.
Tip
Sød, mousserende vin passer perfekt til kransekage.
PRØV OGSÅ: Kransekage som konfekt
Vil du lave lidt ekstra til den lille sult omkring midnatstid, er et ostebræt en oplagt idé:
Ingredienser til ostebræt
(6 pers.)
En blød: Saint-Marcellin, Brillat-Savarin eller Knuthenlund fårebrie
En fast: Comté, Appenzeller eller Vesterhavs-osten fra Thiese
Tilbehør: Syltede valnødder i appelsinsirup og lidt brød eller kiks. (Prøv f.eks. denne opskrift på syltede valnødder)
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere retter til nytårsmiddagen...
Minitarteletter med
avocado og rogn/
rejer
Krondyrmedaljon-
er med basilikum
Lakserullesteg med
salat og ristede kar-
tofler
Champagnesylla-
bub
Kransekagekonfekt
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)