Sprængt andelår med peberrodsgrønsager
(2 pers.)
20 min. + 50 min. i gryde + afkøling
2 andelår
1 l vand
200 g salt
2 spsk. sukker
5 hele peberkorn
1 løg i kvarte
2 laurbærblade
1 tsk. peberkorn
3 kviste timian
700 g blandede rodfrugter (gulerod, persillerod, kartoffel el. lign.)
1 tsk. salt
1 spsk. revet peberrod
1 spsk. olie
PEBERROD
- Peberrod er en hvid pælerod, der vokser vildt mange steder og kan høstes fra august og i løbet af vinteren. Friskopgravet peberrod er fast og hvidlig med en smag, der er stærk og lidt sennepsagtig. Smagsstofferne i peberrod er flygtige, og derfor skal peberrod først tilsættes lige inden servering.
Kog vand, salt, sukker og peberkorn op og lad det afkøle. Hæld saltlagen over andelårene og stil dem på køl i 8 timer. Skyl andelårene og kog dem i vand tilsat løg, laurbærblade, peberkorn og timian i 50 min. Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Fordel rodfrugterne på en bageplade med bagepapir, drys med salt og bag dem i ovnen ved 200° i 35 min. Rør peberroden ud i olien og vend de bagte rodfrugter heri. Server med sennep og syltede rødbeder.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Prøv mere med and...
And på kuglegrill
And med timian i sky, brombær og blodappelsiner
Ølmarinerede andelår med rødkålswok