Fransk citrontærte
Mørdej
100 g mandler
50 g sukker
150 g mel
1 usprøjtet citron
100 g smør
2 spsk. rom
Fyld
2 æg
80 g sukker
1 usprøjtet citron
Syltede citronskiver
2 dl vand
125 g sukker
1 usprøjtet citron
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Dej: Hak mandlerne fint. Bland mandler, sukker, mel og citronskal og smuldr smørret i. Ælt dejen sammen med rom. Tryk den ud i en tærteform med løs bund. Prik bunden med en gaffel og bag den i den nederste del af ovnen ved 175° 12-15 min.
Fyld: Pisk æg og sukker lyst. Tilsæt citronskal og saft. Hæld fyldet i bunden og bag tærten ca. 20 min., til æggemassen er gylden.
Syltede citronskiver: Kog vand og sukker op. Skær citronen i ½ cm tykke skiver og lad dem simre 5-10 min. i sukkerlagen, til de er klare. Læg citronskiverne på kagen og hæld lagen over.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Limemousse med
chokolade
Citrontærte
Find en masse mad- og håndarbejdsopskrifter med de syrlige citrusfrugter her
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)