Fyldt svinebryst
(4 pers.)
1 svinebryst uden ben, med svær, ca. 1 kg
1 kg nye kartofler
½ bdt. persille
½ løg
1 rød chili
4 tørrede abrikoser
2 sk. franskbrød
½ dl fløde 9%
1 spsk. salt
1 helt hvidløg
2 spsk. olie
½ spsk. salt
Rids sværen på den lange led og kog kartoflerne i letsaltet vand i 10 min. Hak persille, løg og chili fint og skær abrikoserne i små tern. Skær franskbrødet i tern og lad dem udbløde i fløden. Bland persille, løg, chili og abrikos med brødet og fordel det på svinebrystets kødside. Rul brystet sammen om fyldet, bind til med kødsnor og gnid sværen med salt. Del hvidløget i fed og kom dem sammen med kartoflerne i en bradepande. Ryst bradepanden, så kartoffelskrællen brister, kom olie og salt over kartoflerne og stil dem i ovnen ved 160°. Læg svinebrystet på en rist og sæt det ind over kartoflerne i 1½ time. Tag kartoflerne ud og grill sværen så den bliver sprød.
Server med en god salat
Madopskrift: Kristina Marckmann
Mere med svinekød...
Svinekotelet med gulerødder i timian
Svinebryst med æbler og blomkål
Sprød nakkesteg med efteråsgrønsager
Se mange lækre desserter her.