Opskrifter

Sprød nakkesteg med efterårsgrønsager

Mandag, 28. september 2009af Redaktion
Nakkesteg med masser af grønt

(6 pers.)

1¾ kg nakkekam med svær
Salt
Kværnet peber
3 løg
5 mellemstore kartofler
1 spsk. olivenolie
2 courgetter, 700 g
2 peberfrugter
4 store (bøf)tomater
1 spsk. olie

Gnid sværen med salt så der kommer salt ned mellem sværene. Rens løg og kartofler og skær dem i 4 cm stykker. Bland grønsagerne med olie, salt og peber og læg dem i en bradepande. Læg stegen på en rist over bradepanden og sæt den i en 200° varm ovn. Steg 1½ time. Skær courgetter og peberfrugter i skiver og tomater i kvarte. Tag bradepanden ud og løft risten med stegen op. Hæld courgetter, peberfrugter og tomater i bradepanden og bland det godt med kartoflerne. Læg risten med stegen tilbage og sæt bradepanden i ovnen. Steg videre ca. ¾ time, til et kødtermometer i stegens midte viser 80°. Tag stegen ud, hæld grønsagerne i en skål, skum fedtet af og hold dem varme. Efterbrun evt. sværen under grill eller ved 250°, hvis den ikke er sprød. Skær stegen i skiver og server med grønsagerne og godt brød.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere dansk mad...
Æbleflæsk på pande eller i ovn
Vildsvinekam med rødvinssauce
Mørbradgryde med æbler og svampe
Koteletter med sennepsstuvet kål