(4 pers.)
20 min. + 1-1½ time i ovnen
1 hel kylling
1 alm. øl (dåse)
Salt og peber
Lidt olivenolie
Blandede, spæde salatblade af mælkebøtte, hovedsalat, frisésalat og lign.
2 gulerødder
½ mango i tern
35 g ristede cashewnødder
1 kg nye kartofler
Smør
Friskrevet parmesan
Dressing
2 spsk. nøddeolie
1 spsk. æblecidereddike
Lidt dijonsennep
Salt og peber
Gnid kyllingen med olie, salt og peber. Åbn øldåsen og sæt kyllingen ned over dåsen. Stil den siddende kylling med dåse i et ovnfast fad og sæt det i ovnen ved 180° i 1 time. Øllen vil dampe og gøre kyllingen mør og saftig. Kog de vaskede og skrabede kartofler. Vend dem med smeltet smør og drys med parmesan. Skyl salaterne og lad dem dryppe grundigt af. Skræl og snit gulerødderne i skiver. Bland salat, gulerødder, mango i tern og de ristede nødder. Ryst en dressing af nøddeolie, æblecidereddike, sennep, salt og peber og dryp dressingen over salaten.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
SØD SERVERING
Søde bakker med fint paisley-mønster. Perfekt når du f.eks. skal servere i haven. Bakken koster 149 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen (link fjernet)
Mere mad med øl...
Nakkefilet i øl
Braiseret kalveskank i øl med urter
Chokoladekage med øl og blåbær
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)