Makrelsalat med rugbrødscrumble
Ingredienser til makrelsalat med rugbrødscrumble
(2 pers.)
1 røget makrel
1 lille spidskål
1 spsk. groft salt
2 store sommerløg eller bananskalotter
2 skiver rugbrød
1 lille bakke karse
Dressing
1 spsk. olivenolie
1 spsk. nøddeeddike
Saften af ¼ citron
Salt og peber
Fremgangsmåde til makrelsalat med rugbrødscrumble
Pil skind og ben af makrellen og pluk den i pæne stykker. Snit spidskålen fint. Knug kålen med groft salt og lad det trække i 10 min. Skyl det. Skær løgene i meget tynde både. Pisk dressingen sammen og lad kålen trække i dressingen sammen med løgbådene. Smuldr rugbrødet fint og rist det lysebrunt på en tør pande. Vend det meste af karsen i salaten, læg fiskestykkerne øverst og drys med karse og rugbrødscrumble.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Koldhævet hvedebrød
Grøn salat med grillet kylling
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)