Opskrifter

Brittas hindbærtærte

Fredag, 28. august 2015af Britta Kristensen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Denne hindbærtærte er super skøn, og perfekt til eftermiddagskaffe på terrassen. Her får du en læseropskrift på Brittas sommerlige hindbærtærte.

Opskrift på hindbærtærte

250 g mel
125 g sukker
½ tsk. vaniljesukker
125 g kold smør
1 æg

Creme:
4 æggeblommer
4 spsk. sukker
4 dl piskefløde

Hindbærgelé:
300 g hindbær
150 g sukker
4 blade husblas

Prøv også: Sukkerfri hindbærtærte

Sådan laver du hindbærtærte

Bland sukker, mel og vaniljesukker, hak smørret i og saml dejen med ægget.

Stil dejen koldt i 30 min., rul den ud og læg den i en 28 cm tærteform.

Sæt den ubagte tærte på køl i 30 min. og bag den herefter ved 200° i 15 min.

Pisk æggeblommer og sukker luftigt, tilsæt fløden, mens der piskes, og pisk, til cremen tykner lidt.

Kom cremen i tærtebunden, bag den ved 200° i 25 min., til den har sat sig, og lad den afkøle helt.

Udblød husblassen og kog hindbærrene med sukker ved svag varme i 10 min.

Rør husblassen ud i hindbærrene og lad geléen køle til stuetemperatur.

Kom forsigtigt geléen over kagen og stil den på køl i 5-6 timer.

Prøv også: Hindbærtærte med limecreme og sprød bund