Opskrifter

Sukkerbrød

Fredag, 18. september 2015af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Bag et lækkert sukkerbrød og server det på et veldækket kagebord.

Opskriften giver 1 lækkert sukkerbrød

Det skal du bruge til sukkerbrød

25 g gær
2 dl lun fløde
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 æg
350 g mel
75 g smør
75 g brun farin
Æg til pensling
1 spsk. perlesukker
1 spsk. hakkede mandler

1 liters brødform

Prøv også: Yoghurt-citronkage uden sukker

Sådan laver du sukkerbrød

Rør gæren ud i fløden og tilsæt sukker, salt og kardemomme.

Rør æggene i og tilsæt melet lidt efter lidt.

Ælt dejen smidig og stil den til hævning et lunt sted i 40 min.

Rør smør og farin sammen til en ensartet remonce.

Rul dejen ud i 1½ cm’s tykkelse og smør remoncen på dejen.

Rul dejen sammen som en roulade, læg den i en smurt 1½ liters brødform og lad det efterhæve et lunt i 20 min.

Pensl med sammenpisket æg, drys med sukker og mandler og bag brødet ved 175˚ i 35 min.

Prøv også: Kanelbrød