Yoghurt-citronkage uden sukker
2-3 økologiske citroner (ca. 1½ dl saft)
125 g smør
100 g Atwel el. Perfect Fit (kunstigt sødemiddel)
2 æg
2½ dl fast yoghurt
el. fromage frais
250 g mel
2½ tsk. bagepulver
Lage
1 dl citronsaft
Sødemiddel efter smag
Riv skallen af den ene citron og pres saften af dem begge. Smelt smørret og afkøl det lidt. Pisk smør og Atwel luftigt og pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt yoghurt, mel blandet med bagepulver og 3 spsk. citronsaft og bland det godt. Fyld dejen i en kageform (ca. 11/2 l). Bag kagen gyldenbrun på nederste rille ca. 45 min. ved 175°.
Lage: Kog citronsaften op med sødemiddel.
Tag kagen ud og lad den køle noget på bagerist. Prik kagen med en gaffel. Læg den på en tallerken og dryp lagen over.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv flere gode skærekager...
Ikke-for-2-øre-godt-kage
Kanelbrød
Radiokage