Lammebov i stegeso
20 min. + 5 timer i ovnen
(6 pers.)
1 lammebov ca. 2 kg delvist udbenet
2 hele hvidløg
Olivenolie
Salt og peber
8 halverede tomater
6 gulerødder skrællede,
men hele
1 lille bdt. salvie
1 lille bdt. timian
3 kviste rosmarin
2 glas hvidvin
Tilbehør
Kartoffel-selleri-mos og grøn salat
Gnid lammet med olie, salt og peber. Stik huller med kniv og stop hele fed hvidløg i hvert hul over det hele. Brun kødet i en store pande på begge sider. Læg det i en stegeso og hæld vin i bunden og læg urter over. Læg låg på (husk at fugte soen igennem først) og lad det stege ved 140° i 5 timer. Bliver smørmør og lækker. Serveres med kartoffel-selleri-mos og grøn salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med lam ...
Lammefad i ovn
Lammebøffer
Lammekoteletter med humuslåg
Lammerullesteg med fyld