Opskrifter

Hakkebøffer stegt som vildt med blåbærsauce

Tirsdag, 11. oktober 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Hakkebøffer med bacon og kartoffelmos med blåbærsauce. Det går man ikke galt i byen med. Skal familien forkæles lidt ekstra til aften? Så servér denne lækre ret.
(2 pers.)

Det skal du bruge til hakkebøffer stegt som vildt med blåbærsauce:

400 g hakket oksekød 2 skiver bacon Salt og peber 1 spsk. olivenolie 1 spsk. balsamico 1 dl kalvebouillon 2 spsk. tyttebærgelé 100 g blåbær evt. blandet med brombær ½ dl piskefløde 1 buket broccoli Tilbehør: Kartoffelmos eller kartoffel-sellerimos Prøv også: Hakkebøffer med bearnaisecreme

Sådan laver du hakkebøffer stegt som vildt med blåbærsauce

Form bøffer af kødet og læg en skive bacon rundt langs kanten. Brun bøfferne i olie på en meget varm pande i 2 min. på hver side, skru ned og steg dem videre i 4-5 min. på hver side, til kødet er gennemstegt. Krydr med salt og peber og tag kødet af panden. Kog panden af med balsamico og bouillon. Tilsæt gelé, vend bærrene i og lad det hele småkoge i 2 min. Rund saucen af med fløde og smag den til. Damp broccolien, der er delt i buketter, i 2 min. over vand med salt og servér det hele med den valgte mos. Prøv også: Tarteletter med svamperagout