Opskrifter

Fastelavnsboller med marcipanremonce og chokoladeglasur

Onsdag, 19. februar 2020Opdateret 22. aprilAf Christine Bille Nielsen. Foto: Henrik Freek
Skal du imponere børn og voksne med fastelavnsboller i år? Så går du ikke galt i byen med disse lækre fastelavnsboller med marcipanremonce og chokoladeglasur.
1 t og 45 min
16 stk
Fastelavnsboller
2 dl mælk
100 g smør
50 g gær
1 æg
½ tsk. salt
2 spsk. sukker
¾ tsk. stødt kardemomme
Ca. 450 g hvedemel
1 æg til pensling
Marcipanremonce
75 g marcipan
75 g sukker
75 g smør
Chokoladeglasur
100 g mørk chokolade
1 spsk. flormelis
1 spsk. smør
Pynt
Krymmel

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken, og rør smørret i, til det smelter. Opløs gæren i mælken.
  2. Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og det meste af melet.
  3. Ælt dejen godt sammen, og tilsæt mere mel, til dejen er blød og glat. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
  4. Marcipanremonce Riv marcipanen, og rør den sammen med sukker og smør.
  5. Rul dejen ud til en firkant på ca. 30 x 30 cm. Skær dejen ud i 16 kvadrater, og læg 1 skefuld marcipanremonce på hver af dem.
  6. Fold dejen omkring fyldet, og tryk den godt sammen i sammenføjningerne.
  7. Sæt bollerne på bageplader med bagepapir med lukningerne nedad.
  8. Pensl dem med sammenpisket æg, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  9. Varm ovnen op til 200°. Bag bollerne midt i ovnen 12-15 minutter, til de er gyldne.
  10. Lad dem køle af på en rist.
  11. Chokoladeglasur Smelt chokoladen sammen med flormelis og smør over vandbad.
  12. Smør glasuren på bollerne, og drys med krymmel.