Brydeboller med oregano
Opskrift på brydeboller med oregano
15 stk.
Ingredienser:
- 15 g gær
- 3½ dl vand
- 2 spsk. olivenolie + lidt til pensling
- 1 tsk. sukker
- 1½ tsk. salt
- 50 g ølandshvedemel eller andet fuldkornshvedemel
- 450 g hvedemel
- 1 håndfuld frisk oregano
Fremgangsmåde:
Smuldr gæren i vandet, og rør godt, til den er helt opløst.
Tilsæt olie, sukker, salt og ølandshvedemel. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, og ælt dejen grundigt i 5 minutter – gerne i en røremaskine – til den slipper skålens kanter.
Dæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve natten over på køl.
Ælt hurtigt dejen igennem på et meldrysset bord.
Form 15 små boller af dejen, og læg dem i en springform (Ø 25 cm) beklædt med bagepapir. Dæk bollerne med et rent, fugtigt viskestykke, og lad dem hæve i 1 time.
Tænd ovnen på 200°.
Pensl bollerne med olie, og drys med oregano.
Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Lad bollerne afkøle på en rist, og servér dem lune med smør eller god olivenolie til.