Brydeboller med oregano
![](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-7754457-md5-a8b8d1a6286a77ba5ff8a701fda435fa.jpeg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&fp-x=0.72&fp-y=0.37)
Opskrift på brydeboller med oregano
15 stk.
Ingredienser:
- 15 g gær
- 3½ dl vand
- 2 spsk. olivenolie + lidt til pensling
- 1 tsk. sukker
- 1½ tsk. salt
- 50 g ølandshvedemel eller andet fuldkornshvedemel
- 450 g hvedemel
- 1 håndfuld frisk oregano
Fremgangsmåde:
Smuldr gæren i vandet, og rør godt, til den er helt opløst.
Tilsæt olie, sukker, salt og ølandshvedemel. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, og ælt dejen grundigt i 5 minutter – gerne i en røremaskine – til den slipper skålens kanter.
Dæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve natten over på køl.
Ælt hurtigt dejen igennem på et meldrysset bord.
![https://imgix.familiejournal.dk/media/4b36ef8e72b74a6ea8a169f0863e37a7.jpg](https://imgix.familiejournal.dk/media/4b36ef8e72b74a6ea8a169f0863e37a7.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Form 15 små boller af dejen, og læg dem i en springform (Ø 25 cm) beklædt med bagepapir. Dæk bollerne med et rent, fugtigt viskestykke, og lad dem hæve i 1 time.
Tænd ovnen på 200°.
Pensl bollerne med olie, og drys med oregano.
Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Lad bollerne afkøle på en rist, og servér dem lune med smør eller god olivenolie til.
![surdej surdejsboller bagt med ølandshvedemel](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/012019_boller_bagt_med_oelandshvedesmel.jpg?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.6&fp-y=0.59&ar=4:3)